grenzen aangeven

“Als ik zeg dat ik het niet kan vinden ze me vast stom”

 

“Soms doe ik het maar gewoon terwijl ik aan alles voel dat het niet goed is”

 

“Nee zeggen of toegeven is echt geen optie”

 

 

“Ik voel me moe maar blijf wel doorgaan”

 

 

Het goed aangeven van je grenzen is niet voor iedereen gemakkelijk om te doen. Het over je eigen grenzen heen gaan is vaak ook iets waar je pas achteraf last van kan krijgen. Vaak omdat het je een rotgevoel geeft of omdat het je energie kost in plaats van dat je er energie van krijgt.

Als je te vaak over je eigen grenzen heengaat of je voortdurend aanpast aan wat jij denkt dat je omgeving van je verwacht, dan lijdt dit uiteindelijk tot vermoeidheid. Daarbij maakt het de kans groter om je steeds meer te onttrekken uit het contact met anderen. Bij iedere persoon ligt er iets anders aan ten grondslag waardoor het aangeven van je eigen grenzen lastig is.

Het beter aan kunnen geven van je grenzen gaat hand in hand met het beter van jezelf begrijpen wat de oorzaak is van het onvoldoende in staat zijn je eigen grenzen goed aan te geven. Het kan zijn dat een deel van oorzaak terug te vinden is in de dingen die je hebt meegemaakt in het verleden. Het kan ook zijn dat je aan je omgeving wilt laten zien wat je allemaal kan maar zodoende jezelf wel voorbij loopt.

Het vinden van een goede balans lukt het beste als je jezelf beter begrijpt, je beter weet wat je energie kost en wat je energie oplevert.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier van deze site of bel 0615490331.

 

Soms is het niet wenselijk om na de intake gelijk te starten met gesprekken. De ervaring leert dat het in de piek van jezelf niet goed voelen onvoldoende helpt om ingewikkelde gesprekken aan te gaan.

 

Onze filosofie is dat het fysiek in beweging komen voorop staat en helpt bij het je beter voelen en meer energie krijgen. Onder begeleiding van een sport-fysiotherapeut zal er met zorg een persoonlijk sport programma samengesteld worden.

 

Waarna in later stadium de gesprekken met de systeemtherapeut een vervolg zullen krijgen om uiteindelijk ook jezelf beter te begrijpen, zicht te krijgen op wat nodig is of anders moet om beter je grenzen aan te kunnen geven.

 


Download
foldergrenzenaangeven
grenzen aangeven.pdf
Adobe Acrobat document 126.6 KB