relatietherapie

“Ik ben sneller geïrriteerd maar snap niet goed waar dit vandaan komt”

 

“Ik heb het gevoel dat we langs elkaar heen leven”

 

“Ik ben niet gelukkig met mijn relatie”

 

“Ik heb het gevoel dat we elkaar niet meer begrijpen”

 

 

Ik merk in mijn relatie/contact met de voor mij belangrijke persoon/personen dat er steeds vaker onbegrip is.

 

Relatietherapie is er niet om een schuldige aan te kunnen wijzen of te kijken wie er gelijk heeft. Integendeel zelfs, het gaat erom dat je samen weer naast elkaar komt te staan in plaats van tegenover elkaar. Dit kan door bepaalde patronen in de interactie te doorbreken. Het is belangrijk deze patronen te leren herkennen wanneer ze zich voordoen. Vaak hebben deze betrekking op de communicatie. Of juist het gebrek er aan.

 

Mensen denken in een relatie vaak wel te weten waar hun partner behoefte aan heeft. Men heeft namelijk snel de neiging in te vullen wat een ander denkt en voelt. Zonder dit bij elkaar af te stemmen.

 

Het kan zijn dat er hierdoor verwachtingen en behoeften zijn ontstaan die niet vervuld worden. Zolang deze niet worden besproken kan de ander er onmogelijk aan voldoen. Dit kan samen gaan met onbewuste kwetsingen waardoor er frictie ontstaat.

 

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier van deze site of bel 0615490331.

 

 


Download
folder relatietherapie
folder relatietherapie
relatietherapie.pdf
Adobe Acrobat document 107.3 KB