stem van het kind bij / na een scheiding

“Mijn ouders zijn alleen met elkaar bezig”

 

“Ik vertel maar niet dat ik het vandaag leuk heb gehad”

 

“Mijn ouders hebben verdriet dus daarom moet ik ze niet verdrietiger maken”

 

“Ik denk niet dat papa en mama snappen wat ik voel”

 

 

Als kind meemaken dat je ouders uit elkaar gaan is lastig en verdrietig. Dit hoeft echter niet te betekenen dat ieder kind bij het uit elkaar gaan van zijn of haar ouders emotioneel en/of sociaal vastloopt. Wanneer ouders ondanks het stoppen van hun relatie wel goed blijven samenwerken is dit altijd beter voor het betrokken kind of kinderen.

 

Wat wel belangrijk is, is dat er voor je kind veel gaat veranderen. Dit zorgt ervoor dat je kind te maken krijgt met nieuwe vragen en emoties. Genoeg kinderen leren stap voor stap om te gaan met de nieuwe situatie, de emoties en vragen.

 

Soms lopen kinderen vast omdat ze de nieuwe situatie lastig vinden, omdat ze de emoties niet goed een plek kunnen geven, omdat ze de vragen waar ze mee lopen niet kunnen stellen, omdat ze loyaal willen zijn naar beide ouders of omdat ze het verdriet van hun ouders niet erger willen maken door hun eigen verdriet bespreekbaar te maken.

 

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier van deze site of bel 0615490331.

 

 


Download
folder de stem van het kind
folder de stem van het kind
destemvanhetkind.pdf
Adobe Acrobat document 107.7 KB