onzeker

"Ik kan dit niet”

 

“Ik ben altijd bang dat ik het niet goed doe”

 

“Ik heb altijd het gevoel dat iedereen naar me kijkt"

 

"Ik voel me eigenlijk nergens op mijn gemak"

 

"Ik durf niet"

 

 

"Dit kan ik niet" of "dit is niks voor mij". Het zijn veel voorkomende zinnen die we onszelf wijs maken. Misschien heb je vroeger iets te vaak gehoord dat je "iets" niet kon. Of heb je na een negatieve ervaring zelf het besluit genomen dat je "iets" niet kan. Deze belemmerende overtuigingen zorgen ervoor dat je je onzeker voelt en dus niet veel vertrouwen in jezelf hebt wanneer er iets moet gebeuren.

 

Een gebrek aan zelfvertrouwen uit zich niet enkel in activiteiten en prestaties. Sterker nog, veel vaker speelt de onzekerheid zich in ons hoofd af zonder dat anderen daar direct iets van zien of meekrijgen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je bang bent voor de mening van anderen en jezelf daardoor niet voldoende uit of ontplooit. De terughoudendheid die onzekerheid met zich meebrengt heeft een negatieve invloed op je leven, omdat het je letterlijk weerhoudt van de dingen die je gelukkiger kunnen maken.

Bovendien is het moeilijk om je als persoon goed te ontwikkelen wanneer je onzekerheid je ervan weerhoudt om helemaal eerlijk naar jezelf te zijn.

 

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier van deze site of bel 0615490331.

 

Soms is het niet wenselijk om na de intake gelijk te starten met gesprekken. De ervaring leert dat het in de piek van jezelf niet goed voelen onvoldoende helpt om ingewikkelde gesprekken aan te gaan.

 

Onze filosofie is dat het fysiek in beweging komen voorop staat en helpt bij het je beter voelen en meer energie krijgen. Onder begeleiding van een sport-fysiotherapeut zal er met zorg een persoonlijk sport programma samengesteld worden.

 

Waarna in later stadium de gesprekken met de systeemtherapeut een vervolg zullen krijgen om uiteindelijk ook jezelf beter te begrijpen, zicht te krijgen op wat nodig is of anders moet om je minder onzeker te voelen.

 


Download
folderonzeker
onzeker.pdf
Adobe Acrobat document 128.2 KB