Mijn naam is Melle Jansen ik woon in Utrecht samen met mijn vrouw en drie kinderen. 

 

Als systeemtherapeut werk ik al meer dan twintig jaar met veel plezier in de jeugdzorg.

  

Als systeemtherapeut kan ik mensen niet los zien van familie- of relationele banden. De relaties en context waarin mensen leven en waarin zich problemen en klachten voordoen zijn onderdeel van de behandeling.  

 

Het kan zijn dat de problemen zo zijn ingebed in de familie- of relationele banden dat het nodig is om deze belangrijke persoon of personen bij de gesprekken uit te nodigen.

 

Er is mijn inziens nooit 1 iemand verantwoordelijk voor een zorg/probleem die ervaren wordt, iedere betrokkenen heeft hier zijn/haar invloed op.

Het praten over het voortzetten of stoppen van de relatie/banden, het inzicht krijgen op belangrijke betrokkenen, de emoties die hierbij komen kijken, hoe deze emoties een plek te geven en om te zetten in iets functioneels, ervaar ik als een grote uitdaging.

Het in gesprek zijn met mensen en hen helpen inzicht te krijgen op zijn of haar eigen emotie/gevoel, het helpen de emotie/gevoel te begrijpen en onder controle te krijgen waardoor men opnieuw grip ervaart op zijn of haar leven, is een belangrijke drijfveer voor mij.

 

In mijn werk ben ik nieuwsgierig naar de persoon/personen die ik in de gesprekskamer heb. Voor mij is niets vanzelfsprekend, iedere persoon heeft zijn eigen context (omgeving) en zijn eigen unieke verhaal.

 

Het contact met een cliënt vind ik het allerbelangrijkst. Samen ontdekken wat het probleem is, of het probleem achter het probleem, en samen de therapie creëren die daarbij hoort.

De werkwijze of de vorm van de therapie is afhankelijk van de klachten, van uw vraag en datgene wat u aankunt of wilt. Welke vorm van therapie passend zou kunnen zijn en of ik ook degene ben die dat aan u zou kunnen geven, zal in overleg met elkaar gaan.

 

Voor meer informatie lees dan ook mijn kwalificaties.

 

Ik ben lid van de Nederlands Beroepsvereniging voor Relatie - en Gezinstherapie (NVRG) en de kwaliteitsregister Jeugd (SKJ).