Steeds meer vragen we van onszelf. De balans tussen ik-werk en/of ik-tijd voor mezelf en/of ik-met gezin/familie raakt zoek. Teveel tijd besteden aan het werk kan nadelige consequenties hebben voor de aandacht die er overblijft voor ik-tijd voor mezelf en/of ik-met gezin/familie. Teveel tijd besteden aan het gezin/familie kan nadelige consequenties hebben  voor de aandacht die er overblijft voor ik-tijd voor mezelf en ik-werk.

Er is een eenvoudige verklaring voor het niet vinden van een goede balans. In de meeste gevallen doet de omgeving (werk, gezin, familie en vrienden) een direct appel op je waardoor er voortdurend afwegingen gemaakt worden.

Veelal zijn we prima in staat deze afwegingen goed te bepalen en ervaren we hier ook weinig hinder van.

Toch komt het ook steeds meer voor dat de keuzes die we maken ervoor zorgen dat we over onze eigen grenzen heengaan. Voor een korte periode hoeft dit niet direct schadelijk te zijn. Echter wanneer je voor langere tijd je  grenzen blijft verleggen door bijvoorbeeld teveel tijd  te besteden aan ik-werk en zodoende minder tijd aan ik-tijd voor mezelf kan ervoor zorgen dat je onvoldoende tot rust komt, onvoldoende blijft letten op wat goed voor jezelf is. Zodoende sluipt het erin dat je je steeds minder goed gaat voelen, je lichaam raakt vermoeid, je energie verdwijnt. In eerste instantie lijkt het erop dat je ziek bent. Rust kan helpen.

Echter nadat je rust hebt genomen en opnieuw in je oude patroon stapt komt veelal het je niet goed voelen weer terug. Je merkt nu behalve dat je lichaam moe is dat je ook steeds minder met vrienden gaat afspreken. Je merkt dat je steeds meer binnen blijft en steeds minder in contact bent met je omgeving. Het beetje energie wat je  overhebt gebruik je voor je werk. Maar ook op je werk merk je dat je fouten gaat maken. Minder alert bent en minder in staat bent het contact aan te gaan met collega’s en soms klanten.

 

FYSIEK EN MENTAAL: RESET – BACK ON TRACK

Fase 1: Intake – gesprek met fysiek trainer en systeemtherapeut

Fase 2: 0-8 weken – trainen, 2x per week 1 uur

Fase 3: 8-12 weken – trainen + gesprek, 2x per week 1 uur

Fase 4: 12-24 weken – gesprek + trainen, 1x per week 1 uur

Fase 5: 24 weken – afsluiting + natraject bepalen

Gedurende het traject vinden er 8 gesprekken plaats

 

INHOUD PAKKET:

Fysiotherapie: 36 trainingen

Coaching: 8 gesprekken

Totaal: €3.120,00 = 6 maanden à €520,00 p.m. (incl 0% BTW)

 

Praktijk Heerewaarden werkt samen met Movamento(back on track). 

Movamento is bewegingsspecialist. Vanuit de ervaring in de topsport heeft Movamento inzicht in het belang van beweging voor de mens. Als fysiotherapeuten zien we wat voor invloed het heeft als er ergens in een beweging een hapering zit. Het doel van Movamento is bewegingen zo goed mogelijk te laten verlopen en als deze goed verlopen tot in de perfectie te verbeteren. De optimale prestatie voor ieder individu op ieder niveau is het uitgangspunt om mee aan het werk te gaan.

Movamento stelt samen met u de doelen op die het uitgangspunt voor de begeleiding vormen. Aan de hand van die doelstellingen zal er een behandeltraject gestart worden, die vervolgens geëvalueerd wordt. Als de behandelingen niet aan de verwachtingen voldoen hebben we goede samenwerkingen met diverse sportartsen en orthopedisch chirurgen in het hele land. Movamento werkt in een groot netwerk van medisch specialisten. Wij zijn van mening dat de kracht van onze behandelingen in dit netwerk ligt omdat we hiermee snel en goed kunnen doorschakelen als een klacht niet verholpen kan worden middels fysiotherapie.

Daarnaast wil Movamento innoveren. Wij geloven dat de kwaliteit van onze behandelingen continu in ontwikkeling moeten zijn. Dit doen we onder andere door innovatief te zijn op het gebied van scholing en ontwikkeling van producten en diensten.

Movamento hanteert het principe dat we eerst de intercollegiale samenwerking zoeken in de behandeling van patiënten. Mochten we de klachten gezamenlijk niet onder controle krijgen, dan zullen we de interdisciplinaire samenwerking opzoeken. De individuele benadering van iedere cliënt staat hierbij centraal. We gaan uit van bepaalde behandelprincipes, maar zullen iedereen individueel begeleiden en de klachten ook op deze manier benaderen. We hanteren het principe ‘altijd 1 stap verder’. Dit betekent dat de behandeling voor ons niet ophoudt als we er zelf niet uitkomen, maar we samen met u op zoek gaan naar de juiste weg om de klacht onder controle te krijgen.

Meer informatie over Movamento (back on track) vindt u op: www.movamento.nl